среда, 6 июля 2016 г.

Звернення Громадської Ліги Україна-НАТО в зв’язку з проведенням Саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня 2016 року




  Користуючись нагодою, висловлюємо свою повагу до лідерів всіх країн, що візьмуть участь 8-9 липня 2016 року у Саміті НАТО у Варшаві!
  Ми використовуємо цю можливість, щоб звернути увагу української та міжнародної спільноти на найбільш загрозливі виклики, які несуть загрозу не лише самому  існуванню, незалежності та територіальній цілісності України, але також принципам і цінностям, на яких базована система євроатлантичної безпеки та оборони.
  З часу, коли в лютому 2014 року розпочалась російсько-українська війна, український народ постійно знаходиться на межі фізичних та психологічних випробувань. Особливо велике навантаження лягло на плечі жінок, дітей, пенсіонерів, які перебувають на території, окупованій російсько-терористичними військами.
  У звіті управління ООН з координації гуманітарних питань зазначено, що кількість біженців з Донбасу та Криму перевищує 2 млн. осіб. З них 1 млн. 200 тис переселилися в інші регіони країни. За кордон вирушили понад 800 тисяч людей. У війні, яку розв’язав Путін та кремлівський режим, загинуло понад 10000 цивільних та військових українців.
  Після підписання так званого Мінського перемир’я-2, бойовики щоденно продовжували  обстрілювати позиції українських солдат та мирних мешканців.
  Українське суспільство, яке щодня бачить сльози родин загиблих та поранених українських військових, сподівається, що участь міжнародних місій допоможе припинити війну. Покладаючи надію на діяльність НАТО, євроатлантична громадськість очікує на послідовну та фахову оцінку ситуації на сході Донбасу. Адже принципова позиція ООН, НАТО, ЄС, окремих держав сприятиме прийняттю адекватних та об’єктивних рішень, що може прискорити закінчення війни та припинення страждань українських громадян, а також відновленню дії основних принципів міжнародного права.
  Сьогодні конфлікт є, а вирішення немає.
  Любий прояв непослідовності або нерішучості зі сторони Заходу приведе до того, що в наступні роки РФ перетвориться в найбільшу геополітичну проблему XXI століття. Щоб цього не відбулося, необхідно, щоб санкції проти РФ зберігались до повного відновлення територіальної цілісності України.
  Агресія проти України - визначальний фактор для майбутнього європейської та трансатлантичної безпеки, адже РФ своїми діями щодо суверенних держав порушила всі ключові принципи Заключного Гельсінського Акту 1975 року, на якому базується система європейської безпеки після IІ Світової війни. Поразка України посилить нестабільність у цілій Європі, збільшить подальші апетити Кремля і зменшить можливість позитивних змін в самій Росії.
  Ми спостерігаємо не лише збройний конфлікт між Росією та Україною. Це війна між двома цивілізаціями. В Кремлі бояться успішної, сильної, демократичної України, адже російська тоталітарна влада сприйняла ситуацію так, що демократія дійшла до кордонів Росії. Те, що Росія воює проти України – це загроза європейській цивілізації.
  Звертаємось до Вас із проханням подальшої політичної, військової та громадської підтримки нашої країни і нашого народу у боротьбі за свою незалежність від російсько-терористичних окупантів та відновлення кордонів української держави.
  Для цього важливо діяти по 4-х напрямках:
- продовжувати економічні санкції проти РФ;
- підтримувати Україну економічно;
- постачати Україні летальну та нелетальну зброю;
- продовжувати політичну підтримку України і надати реальну перспективу приєднання до НАТО.

  Важливо відстояти Україну, яка є європейською державою за своєю історичною, культурологічною та ціннісною суттю.
  Громадянське суспільство України, яке сьогодні на передньому краї в якості військового чи в якості волонтера, захищає незалежність своєї держави, і очікує на підтримку євроатлантичного громадянського суспільства. Кожна дія міжнародної спільноти на підтримку України має для нас значення і є підтвердженням того, що ми діємо спільно.
  Давайте об'єднаємо наші зусилля, щоб захистити нашу Батьківщину сьогодні, і ви вбережете себе від необхідності захищати свою батьківщину завтра!

Громадська Ліга Україна-НАТО

5 липня 2016 року

Комментариев нет:

Отправить комментарий