понедельник, 28 сентября 2015 г.

Молодь здійснює вплив на формування політики на регіональному рівні




«23» вересня 2015 року в м. Черкаси в приміщені готелю «Оптима» (вул. Лазарєва 6, ІІІ поверх, конференц-зал) відбулася прес-конференція молодих аналітиків, учасників проекту «Спонукання та навчання молоді впливати на формування місцевої політики», які презентують розроблені ними нормативно-правові акти місцевого рівня про: громадські слухання, старосту села, доступ до публічної інформації, проведення громадської експертизи, електронні петиції тощо





Протягом  квітня-вересня 2015 ГО Молодіжна Альтернатива реалізовувала проект «Спонукання та навчання молоді впливати на формування місцевої політики». З Черкас активну участь у проекті взяли студенти-випускники Козлан Микола, Сивачук Андрій, Кваша Дмитро, Слісь Євген.
  
«Основною метою проекту стало - навчання молоді здійснювати вплив на формування політики на регіональному рівні та залучення молоді до активної участі в управлінні державою шляхом вироблення місцевих політик», - зазначив регіональний координатор Володимир Присяжнюк.

Цільовою групою проекту є інтерни МА, що стажуються в органах місцевого самоврядування. Вони є студентами, молодими аналітиками, небайдужими до проблем розвитку території, де вони проживають. Учасники прослухали 10 освітніх тренінгів про те що таке аналіз політики, стейкхолдери, субєкти розробки і реалізації політики, ресурси політики, документи політики, етапи вироблення політики, критерії оцінки політики, як долучатися до управління державою, як здійснювати громадський контроль за діяльністю влади, проводити обговорення, презентації нормативно-правових документів та розробили нормативно-правові акти місцевого рівня.

На прес-конференції ми представили найкращі з напрацьованих нашими учасниками документи. Розраховуємо що вони будуть не тільки корисними громаді, а будуть використані державними органами, адже це є вже готові Положення про  громадські слухання, Положення про старосту села, що особливо актуально у звязку з реформою децентралізації, Положення про забезпечення доступу до публічної інформації, Положення про про відкритість закупівель, Положення про громадську експертизу, Положення про електронні петиції тощо.


Черкаські учасники проекту розробили наступні проекти Положень: Про громадську експертизу рішень органів міського самоврядування, Про  відкритість  закупівель  за  бюджетні гроші  та  порядок  їх  оприлюднення, Про  громадські  слухання  в місті Черкаси.

Найкращі напрацьовані учасниками проекту документи  можете взяти з брошури «Спонукання та навчання молоді впливати на формування місцевої політики».

____________________________________________________________________________

Молодіжна Альтернатива є досвідченою організацією, що майже 20 роківвідкриває молоді вікно у реальну політику, доступ до соціальних ліфтів в суспільстві, сприяє створенню молодого покоління політичної еліти, формує покоління пасіонарних лідерів, працює заради побудови демократії, європейських цінностей та розбудови держави.
Наша місія - просуватиінтересимолоді в державній політиці

 

Цей проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / SupportedbytheDemocracyGrantsProgramofthe U.S. EmbassytoUkraine.

 Theviewsoftheauthorsdonotnecessarilyreflecttheofficialpositionofthe U.S. Government.

Комментариев нет:

Отправить комментарий