среда, 12 апреля 2017 г.

Регіональні голоси за децентралізацію об’єднали журналістів трьох центральних областей



Тренінг для журналістів та регіональних координаторів проекту “Регіональні голоси за децентралізацію” із Кіровоградської. Черкаської та Вінницької областей тривав три дні на березі Дніпра у місті Світловодськ. Участь у заході взяли понад два з половиною десятки журналістів, експертів, лідерів громадського сектору.

Під час тренінгу учасники отримали інформацію про сутність реформи децентралізації, її перебіг, ключові точки здійснення заходів в рамках реформ. Зокрема, із доповіддю «Реформа стратегії децентралізації: Теорія і візії» виступив Володимир Нижник, керівник Офісу реформ. Практичну сторону втілення реформи розкрив тренер DESPRO, голова Асоціації об'єднаних територіальних громад Олександр Корінний, на прикладі Новоукраїнської ОТГ та досвіді інших об’єднаних громад, що входять до асоціації, яку він очолює.

Журналісти разом опрацювали не лише інформацію про законодавчі рамки розвитку об’єднаних громад, а й питання гуртування всередині громади, використання ресурсів, що є у громаді та вплив інститутів громадянського суспільства та ЗМІ на ці процеси. Інша частина тренінгу була присвячена використанню новітніх технологій у створенні медіа-матеріалів, присвячених децентралізації: онлайн- інструментів візуального сторітелінгу (Фото, інфографіка, колаж: Canva, Pixlr, Tagul), мобільних додатків та онлайн-тестів та якості друкованих матеріалів (формування заголовків, ілюстрування тощо).

За результатами заходу журналісти отримали матеріал для публікацій, включаючи коментарі фахівців, створювали візуальні матеріали, а також здійснили попереднє планування інформаційних кампаній у себе в регіонах.

Проект «Регіональні голоси за децентралізацію» втілюється громадською організацією «Кіровоградський прес-клуб реформ» у партнерстві із Вінницьким прес-клубом реформ та ГО «Академія Стратегічних Досліджень» (м. Черкаси) за підтримки «Фонду розвитку ЗМІ» Посольства США в Україні.
З Черкаської області взяли участь журналісти з місцевих ЗМІ, а саме:  інтернет-видання "Прочерк", газети "Нова Доба" та "Сільські обрії" а також громадські активісти м. Черкаси, Чигиринського району які працюють в темі децентралізація влади.
Мета проекту - поширення демократичних цінностей і процесів у суспільстві в Центральній Україні, особливо у сільській місцевості, а також підвищення активності місцевих спільнот в ході процесів децентралізації та удосконалення навичок журналістів місцевих видань щодо висвітлення децентралізації та місцевих ініціатив.
Більше інформації про проект "Регіональні голоси за децентралізацію"  http://kirovohradpressclub.org/regionalvoicesfordecentralisation


Комментариев нет:

Отправить комментарий