суббота, 27 сентября 2014 г.

Старт "ПостМайдану"




26 вересня в м. Черкаси  відбулась перша зустріч активних молодих представників громади міста в рамках проекту «Відкрита громадська комунікаційна платформа «ПостМайдан». Захід було організовано ГО “Академія стратегічних досліджень” (м. Черкаси).
На зустрічі було проведено SWOT-аналіз стану громадського сектору Черкащини після Майдану та напрацьовано комплексні пропозиції щодо стратегії розвитку Черкас, області в цілому і окремих територіальних громад, зокрема з урахуванням найуспішніших українських та світових практик.
Було вирішено на наступній зустрічі започаткувати робочу групу з створення «Біржі інвестиційних проектів та громадських ініціатив» для залучення ідей та ресурсів в громадський сектор, ЗМІ та бізнес-середовище Черкащини.
Модератор заходу, керівник юридичної служби АСД Любов Ропало зазначила, що однією із цілей зустрічі було визначення як прихованих можливостей черкаського регіону, так і ряду перепон для їх розвитку. Щодо останніх елементів учасниками заходу були названі такі перепони: корупція, пострадянське мислення, енергозатратні і небезпечні (в умовах війни) великі підприємства, неналежний стан доріг (що є серйозною перепоною для реалізації в Черкасах проекту створення логістичного центру країни).
Серед головних здобутків Майдану було названо розширення зони впливу громадськості на владу, підвищення рівня прозорості владних структур, поліпшення інвестиційного клімату та створення більш-менш вільних умов праці для середнього бізнесу на Черкащинні після того, як її покинув колишній очільник області Сергій Тулуб, який асоціювався з утисками. Проте, як відзначили учасники заходу, для нормалізації діяльності місцевого самоврядування варто об'єднати зусилля громадського сектору, визначити механізми співпраці, впровадити ефективні шляхи патріотичного виховання громадян.

Прес-служба ГО “АСД”

Комментариев нет:

Отправить комментарий