воскресенье, 26 октября 2014 г.

Відбулася підсумкова прес-конференція щодо реалізації «АСД» протягом осені 2014 року просвітницько-мобілізаційних проектів


 26 жовтня 2014 року о 10.00 в приміщенні прес-центру газети «Нова доба» відбулася підсумкова прес-конференція щодо реалізації «Академією стратегічних досліджень» протягом осені 2014 року цілого ряду просвітницько-мобілізаційних проектів.
Так, інформаційна кампанія «Голосуй чесно - обирай гідних» була реалізована за ініціативи Всеукраїнської мережі «Громадські ініціативи України», «Академії стратегічних досліджень та Громадського сектору Євромайдану і була проведена майже на всій території України, здебільшого охоплюючи невеликі міста, районні центри, селища та села. Її метою було мотивувати громадян прийти на вибори і надати інформацію про те, як розібратися у виборчих списках, перевірити «якість» кандидата та не дати можливості зманіпулювати виборцем.
 
 «В рамках інформаційно-просвітницької кампанії були сформовані групи волонтерів, які працювали на території всієї області. Вони закликали виборців не продавати свої голоси, а також бути пильними при виборі майбутніх депутатів. Нами були розроблені роз’яснювальні листівки, плакати, інша продукція які, сподіваюсь, допомогли виборцям, - відзначила регіональний координатор проекту, Леся Гонор.
Так, зокрема активісти закликали виборців перевіряти чи голосував той чи інший кандидат за закони, що вводили в України диктатуру, як себе поводив під час доленосних подій в Україні, чи кандидат є фаховою людиною, чи не заплямував себе в корупційних скандалах.
Особливу увага приділялась виборам на мажоритарних округах. Адже саме через них, як показує багаторічний виборчий досвід на Україні, може зайти до парламенту «п’ята колона». Це обумовлено тим, що в маленьких містах та селищах людям складніше отримати повну інформацію про діяльність кандидата-мажоритарника, його політичні уподобання та професійний досвід. Ця виборча кампанія досить коротка. На виборців одночасно спрямована шалена інформаційна хвиля із екранів телевізорів, радіо та газет. Додати до цього і зовнішню рекламу. І якщо на окрузі, приміром, 15-20 мажоритарників, то, зрозуміло, що пересічному громадянину дуже складно розібратися – хто є хто. Такий шквал інформації грає на руку недобросовісним кандидатам».
 
Про інші проекти розповів виконавчий директор «Академії стратегічних досліджень» Володимир Присяжнюк. Так зокрема було реалізовано проект «Не продавай душу на виборах!», що його АСД провела за сприяння кіровоградської та черкаської організацій КВУ в Кіровоградській області. «Наші активісти звертали увагу людей на популістів, що обіцяють виборцям «золоті гори». Такі горе-політики становлять не меншу небезпеку, ніж підкуп виборців.  Люстрація, війна, економічне та соціальне становище – на всіх цих темах кандидати в депутати активно спекулюють... І звісно ж ми акцентували увагу виборців на тому, що продаючи свій голос на виборах – вони фактично спонсорують подальший безлад в парламенті, продовження конфлікту на Сході і нові смерті наших солдат», - зазначив Володимир Присяжнюк.
Крім цього, в рамках Всеукраїнської кампанії «Кожен голос важливий» було проведено окрему інформаційно-просвітницьку кампанію для переселенців з Криму та зони АТО, що її АСД здійснила за сприяння ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив». Її метою була допомога громадянам, що були необізнані із особливостями виборчого законодавства, але хотіли би тимчасово змінити місце голосування, чи перевірити себе у списках виборців або бути включеними у списки виборців тієї дільниці, яка є максимально наближеною до місця перебування громадянина в день виборів.

Детальніше про реалізацію проектів на блозі організації - http://a5tdo.blogspot.com .
Проект «Голосуй чесно! – Обирай гідних» було реалізовано за ініціативи Всеукраїнської мережі «Громадські ініціативи України» та Громадського сектору Євромайдану за підтримки Національного фонду в підтримку демократії (NED).
Просвітницька кампанія «Кожен голос важливий» було реалізовано за ініціативи «Центру підтримки громадських ініціатив» в рамках проекту «Підвищення рівня прозорості державного реєстру виборців України» за підтримки уряду Канади.
Регіональними партнерами в Черкаській області є Академія стратегічних досліджень (АСД) та Асоціація незалежних творчих ініціатив (АНТІ).
Проект реалізується за підтримки Національного фонду в підтримку демократії (NED).

Прес-служба ГО «АСД»

Комментариев нет:

Отправить комментарий