суббота, 18 октября 2014 г.

Заходи по проекту «Кожен голос важливий» 18 жовтня



18 жовтня в Смілі було проведено інформаційно-розяснювальну роботу з переселенцями зі Сходу. Зокрема активісти організації поспілкувалися з мешканками м. Донецька. В міському парку Сміли жінки, що назвалися Анна та Козинець Тетяна, розповіли, що приїхали з родинами на Черкащину, але проголосувати не можуть. Активістами була надана інформація про термін уточнення себе в списках виборців. Також відбулась зустріч зі студентом Черкаського Східноєвропейського університету Олександром, котрий є студентом 3 курсу, але має місце реєстрації – м. Горлівка. 
  У м. Камянка на зустріч з активістами прийшли Ольга Савченко та Лідія Андрєєва. Остання переїхала з м. Донецька до сестри, працює, але не знала, куди звернутися за роз’ясненням щодо процедури голосування. Також на зустрічі з волонтером проекту був присутній представник контактного центру переселенців, котрому було залишено інформаційні листівки та календарі-нагадування «Перевір себе у списках виборців»




Під час візиту до Чигирина зустріч відбулась у приміщенні магазину тутешнього приватного підприємця. Вихідного дня небайдужі виборці, що підійшли на зустріч, наголошували на відсутності соціальної реклами з даного питання, досить схвально відгукувались про інформаційні буклети та сподівались, що мають в запасі 2 дні для відвідування державного реєстру виборців. Тетяна Левченко, багатодітна мати, турбується, що у зв’язку з переїздом та втратою частини документів не зможе проголосувати.


 У Драбові пройшла зустріч з подружньою парою родини Андреєвих (Олена та Микола Петрович). До Драбова з с. Новосвітлівки їх перевіз син, а зараз ці люди намагаються розпочати тут нове життя, бо не сподіваються повернутися назад. Саме тому зустрілися з волонтером проекту, щоб отримати інформацію про порядок зміни виборчої адреси.


 В Катеринополі на зустріч з волонтерами підійшов Савущик Григорій та Андрій Єщенко. Останній не має змоги перевезти до Катеринополя рідних з м. Луганська, також фізичний стан  людей не дозволяє це зробити. Тому проблематика свідомого виконання свого громадянського обов’язку не обійшла його стороною. Григорій Олегович має сестру у м. Маріуполі, котра шукає житло в Катеринополі для переїзду з родиною. Тема зміни виборчої адреси цих людей зацікавила саме з погляду особистих зацікавлень. Бажаючим була надана вся потрібна інформація.

 

 Зустріч з громадянами, зокрема й переселенцями та особами, що бажають уточнити свою виборчу адресу, пройшла й Черкасах. 


Домінувало питання про місцезнаходження відділу ведення Державного реєстру виборців Придніпровського та Соснівського районів. Представник організації розповів про більш детальну процедуру тимчасової зміни місця голосування, а також було розповсюджено інформаційну літературу серед присутніх.

Прес-служба АСД

Комментариев нет:

Отправить комментарий