среда, 22 октября 2014 г.

Корсунь-Шевченківський та Городище будуть голосувати чесно?



22 жовтня в м. Корсунь-Шевченківський біля приміщення педагогічного коледжу ім. Т. Г. Шевченка проходила акція «Голосуй чесно» та «Не продавай свій голос - отримай більше після виборів»! Волонтери кампанії розповсюджували інформаційні листівки серед студентів, котрим вперше доведеться виконувати свій громадянський обов’язок – 26 жовтня прийти та проголосувати. 
 
 


Активісти наголошували, що це дуже відповідальна подія в житті кожного громадянина, особливо для тих, хто вперше прийде на виборчу дільницю. Студенти радо вітали подібну акцію, велике захоплення викликали патріотичні стрічки та магніти. «Дякуємо вам, за вашу роботу, а також за те, що подібні акції проводите не лише у великих містах, а й доїжджаєте до маленьких містечок», - наголошувала молодь. Приємно вражені активісти від свідомої громадянської позиції юнаків та дівчат. «Будемо голосувати за нові обличчя, нові віяння та молодих політиків, не дамо шансу брехунам та зрадникам!» Акція привернула до себе увагу також і пенсіонерів містечка, котрі вже самостійно підходили до волонтерів, цікавились акцією та отримували листівки, відповіді на хвилюючі питання, стрічки.
 
Також 22 жовтня активісти кампанії «Голосуй чесно» та «Не продавай свій голос - отримай більше після виборів»! відвідали м. Городище, де закликали людей свідомо робити свій політичний вибір.
Варто зазначити, що виборці вже вкотре дивують найрізноманітнішими реакціями на появу активістів. Багато людей, котрі розчарувались в обіцянках депутатів, не хочуть йти на дільницю, декого дратує велика кількість агітплакатів, а також схожість колористики агіток на матеріали політичної партії «Сильна Україна». Доводиться спілкуватися з людьми, починаючи з вручення патріотичних стрічок, а тоді розмова налагоджується сама собою.
Питання, що хвилюють виборців, досить однотипні: як уточнити себе в списку виборців, про голосування вдома, особливості голосування безпосередньо на виборчій дільниці. Тому волонтери активно надавали інформацію виборцям про їх права, а також ознайомлювали з окремими нюансами виборчого законодавства.

 Проект «Голосуй чесно! – Обирай гідних» реалізується за ініціативи Всеукраїнської мережі «Громадські ініціативи України» та Громадського сектору Євромайдану.
Регіональними партнерами в Черкаській області є Академія стратегічних досліджень (АСД) та Асоціація незалежних творчих ініціатив (АНТІ).
Проект реалізується за підтримки Національного фонду в підтримку демократії (NED).



Комментариев нет:

Отправить комментарий